Mai Multe Vizualizări

Fundația ADEPT-Transilvania

0 RON
COD: 11123
0,00 RON

În Stoc

Descriere

Misiunea Fundației ADEPT Transilvania este conservarea biodiversității și sprijinirea comunităților de mici fermieri care au contribuit la întreținerea acestei biodiversități. De la început Fundația și-a propus rezolvarea unei probleme de mediu și a unei probleme sociale. Însă Fundația ADEPT nu este o structură de economie socială. În cadrul activităților de dezvoltare rurală și de promovare a hranei locale, Fundația a căpătat experiență în procesarea fructelor și legumelor, experiență pe care a folosit-o la înființarea unei Structuri de Economie Socială-SES FRULECO HNV SRL. Produsele pe care le pune spre vînzare pe piață sunt de o calitate superioară, prin aceea că acestea provin dintr-o zonă naturală de excepție (Situl Natura 2000 - Sighișoara Târnava Mare).

 

 Procesare fructe/legume

Gemurile/produsele FRULECO reprezintă o gamă de produse românești din fructe sau legume, cu grijă culese și alese, atent selecționate, iar prin procesare, la scară mică, în stil tradițional se caracterizează printr-o păstrare excelentă a aromei și culorii. Caisele coapte si parfumate sunt transformate prin catharsisul focului în gem care păstrează aroma și culoarea originală a fructului. Coacăzele sunt fructe cultivate în aproape fiecare gospodărie. Conservarea acestora se face numai prin adaus de zahăr și fierbere la flacără deschisă sau pe plită electrică. Savoarea fructelor proaspete se păstrează prin acest procedeu tradițional. În bucătăria secolului XXI gemul de ardei iute se distinge ca un produs sofisticat care merge în combinație cu friptură sau sosuri.

 

Dulceața de trandafiri, prin aromele și savoarea florilor induce degustătorului o stare de întoarcere în timp și revenire la copilărie. Mierea este folosită pe aceste meleaguri de mii de ani, în special pentru gust cât și pentru proprietățile curative. Mierea de salcâm este apreciată în mod special pentru aromă, iar faptul că privine dintr-o zonă protejată, îi aduce un plus de calitate. Ardeii iuți sporesc focul digestiv. Pentru a bucura consumatorul de această calitate, ei sunt conservați la borcan, ca murătură în oțet. Conopida este o legumă pretențioasă, însă foarte gustoasă în combinație cu diverse mîncăruri grase. În starea această ușor acrișoară! Murele sunt recunoscute prin calitățile aduse în organism de antioxidanți. Prezente aici sub formă de gem, nu și-au pierdut din putere. Pentru amatorii de senzații și arome, siropul din petale de trandafiri de Damasc poate fi ingredientul cel mai bun pentru o băutură răcoritoare, tonică și reconfortantă.

 

Roșiile zdrobite și făcute suc duc în sezonul rece acele elemente necesare trupului istovit de muncă. Roșiile zdrobite și făcute suc duc în sezonul rece acele elemente necesare trupului istovit de muncă. Zacusca este probabil cel mai reprezentativ aliment pentru balcani. Căci în zacuscă se găsește o diversitate de specii: roșii, ardei, gogoșari, ceapă, vinete sau morcovi, toate aduc pe papilele gustative aromile căldurii din vară. Zmeura cu aroma ei specifică se transformă în gem și slujește la micul dejun alături de pîine și unt. Rabarbărul, cunoscut din vechime pentru proprietățile sale în buna funcționare a aparatului digestiv, de sute de ani este transformat în gem... În luna mai.

 

Coarnele - strămoașele mai sălbatice ale cireșelor prin gustul lor acrișor dau un gem fin demn a sta la fiecare masă fie de om sau de domn. Afinele, ca toate fructele închise la culoare au proprietăți de reducere a radicalilor liberi care-ar putea circula prin organism. Dacă doriți aroma muntelui, prin gemul de afine ajungeți puțin mai aproape. Căpșunile din ardeal sunt cele mai aromate în cadrul genului. Transformate astfel în gem ele ajung mult mai departe în timp și spațiu. Gutuile au un farmec aparte mai ales înainte de Crăciun...gemul de gutui însă poate ajunge pînă după Paști...dacă-i păstrat cu grijă. Pectina din gutuie stă la baza celui mai fin jeleu care poate fi făcut din fruct.

 

Măceșele prin conținutul bogat în vitamina C ajută organismul să se păzească de eventualele răceli sau viroze. Nucile verzi păstrate în sirop oferă aportul de iod necesar organismului. În plus ne-aduce aminte de briza verii timpurii. Gogoșarii cu conopidă fac aleasă combinație în această murătură bună și la friptură...și-ntr-o dimineață mahmură. Zacusca este probabil cel mai reprezentativ aliment pentru balcani. Căci în zacuscă se găsește o diversitate de specii: roșii, ardei, gogoșari, ceapă, vinete sau morcovi, toate aduc pe papilele gustative aromile căldurii din vară. Pentru amatorii de senzații și arome, siropul din petale de trandafiri de Damasc poate fi ingredientul cel mai bun pentru o băutură răcoritoare, tonică și reconfortantă.

 

Acesta este un site de promovare, pentru achizitionarea produselor va rugam sa contactati producatorul!!

 

Magazin Fruleco HNV

Contact
Contact

Adresa: Saschiz, Nr. 166 ( str. Principala), Jud Mures

Mehedin Benone:0752264580

ben@fundatia-adept.org

Informaţii adiţionale
0 Recenzie(i)